Геращенко: Путін хоче, щоб йому вибачили «Боїнг» та подарували Крим  

Президент Росії Володимир Путін хоче, щоб міжнародне суспільство вибачило йому збитий “Боїнг” та анексію Криму.
Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Антон Геращенко в ефірі телеканалу “112”.

“На сьогодні Путін хоче двох речей. По-перше, щоб світове співтовариство вибачило йому “Боїнг”, і за це він готовий платити мільярди доларів сім’ям загиблих. По-друге, він хоче повернути нам Донбас, але за умови, що держава Україна назавжди відмовиться від Криму, втратить його”, – повідомив депутат.

“Ці умови є неприйнятними, тому сьогодні ситуація є такою: ні миру, ні війни”, – додав нардеп.

За його словами, численні заяви про те, нібито українська дипломатія нічого не зробила, є некоректними. “Дипломатія – це предмет домовленості двох сторін, а не однієї. І якщо Україна хоче, щоб увесь світ нас захищав, треба запитати в світу, чи хоче він нас захищати. Чи хоче світ захищати Україну?” – зазначив Геращенко.

“Міжнародна політика – це дуже цинічна річ. Там цінується сила економічна, збройна та внутрішня сила країни. В нас немає економічної сили, збройна сила лише починає відновлюватись після того, як протягом 24 років її розграбовували, а щодо внутрішньої згуртованості й сили народу – на жаль, події у Верховній Раді засвідчили, що є багато політичних сил, які діють за принципом: “Чим гірше – тим краще”, – підсумував Геращенко.

http://gazeta.ua