Замах на життя міністра внутрішніх справ Арсена Авакова готувався у Росії

Крім замаху на Авакова, готувалися аналогічні злочини проти ще трьох осіб.

 

Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що замах на життя міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова готувався на території РФ.

“Сліди ведуть до сусідньої Бєлгородської області. Ми припускаємо, що переговори вели у тому числі люди, які проживають на території Російської Федерації, тобто замах на вбивство організовувався і в Росії”, – сказав Тандіт в ефірі телеканала “Інтер”, пише видання “Гордон”.

За його словами, крім замаху на Авакова, також готувалися аналогічні злочини проти ще трьох осіб. У спецслужби є попередні докази підготовки цих злочинів.

“Ми знаємо точно, що один із сценаріїв прописувався в Бєлгороді. І у нас вже є попередні докази”, – сказав він. Радник голови СБУ повідомив, що у цій справі затримана одна людина.

Нагадаємо, СБУ спільно з головною військовою прокуратурою попередили вбивство міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і ряд інших замовних вбивств у Києві та Харкові.

В результаті спецоперації правоохоронці викрили злочинну групу, яка готувала вбивства високопоставлених чиновників міліції, народного депутата, волонтерів та бізнесменів.

Пізніше СБУ показала вражаючий арсенал зброї, з якої збиралися вбити Авакова та Білецького. Натомість дружина підозрюваного у замаху на Авакова розповіла, що міліція підкинула гранати під час обшуку.

http://tsn.ua