Геннадій Москаль представив нового голову Тячівської райдержадміністрації

Василя Дем’янчука, призначеного на цю посаду розпорядженням Президента України.

Таким чином формування президентської вертикалі в області завершене, усі голови РДА (у деяких районах їх не було 10 місяців, а в деяких – близько року) призначені й виконують свої повноваження в повному обсязі.

Після офіційної частини Г.Москаль обговорив із активом Тячівщини соціально-економічне становище, про яке красномовно свідчать озвучені цифри. Так, зі 172 тисяч населення району офіційно працевлаштовано всього близько 15 тисяч.

Кількість пенсіонерів району перевищує 35 тисяч (тобто на одного працюючого припадає більше двох пенсіонерів), при цьому районний Пенсфонд забезпечує тільки третину від необхідних виплат, решта – находження з Києва.

З початку року кількість господарюючих суб’єктів знизилася на 104 одиниці, а це значить, що податкова база стрімко скорочується. Середня пенсія на Тячівщині становить 1335 грн., а зарплата – 2675 грн (по області – 3.45 грн.).

– При такій скруті деякі голови сільрад дозволяють собі нараховувати зарплати з усіма надбавками у понад 20 тисяч гривень на місяць, – повідомив Г.Москаль і закликав чиновників із органів самоврядування проявити хоча б елементарну совість.

Наприкінці зустрічі голова ОДА визначив головні пріоритети в роботі для нового керівництва району – підготовка до зими та пошук інвесторів для створення робочих місць. А одразу після наради відвідав кілька об’єктів Тячівщини – центр для молодих людей з інвалідністю «Парасолька», відкритий за сприяння однойменної Швейцарської асоціації (центр прагне отримати статус окремої юридичної особи, і голова ОДА пообіцяв тут своє сприяння), а також Солотвинський солерудник.

На спеціальній нараді в Солотвині обговорювалися шляхи виходу із ситуації, в якій опинився солерудник. Найоптимальніший із них – це ліквідація діючого підприємства з одночасним будівництвом нової соляної шахти. Є зацікавленість до об’єкту з боку іноземних інвесторів, зокрема з Угорщини та Польщі. Однак для вкладення інвестицій спочатку необхідно виключити солерудник із переліку стратегічних об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації. Цю частину проблеми Г.Москаль пообіцяв вирішити на своєму рівні.

Біографічна довідка:
Василь Юрійович Демʼянчук народився 24 травня 1966 р. в с. Вільхівці Тячівського району. У 1992 році отримав диплом лікаря-стоматолога у Львіському державному медичному інституті, а в 2010 році на факультеті післядипломної освіти УжНУ здобув спеціальність міжнародник-економіст. До цього призначення працював першим заступником голови Тячівської РДА.

Прес-служба Закарпатської ОДА