Ужгородській міськраді заборонили затверджувати коригування до генерального плану Ужгорода

Наразі справа перебуває на розгляді у Львівському апеляційному адміністративному суді як з розгляду по суті спору за апеляційними скаргами.

Львівським апеляційним адміністративним судом перенесено розгляд апеляційної скарги Ужгородської міської ради на ухвалу Ужгородського міськрайонного суду від 8 серпня, якою забезпечено адміністративний позов Олександра Пересоляка та громадської організації «Ужгородська громадська рада» до Ужгородської міської ради про визнання протиправним і скасування рішення шляхом заборони Ужгородській міській раді вчиняти будь-які дії щодо затвердження коригувань до генерального плану міста Ужгорода до вирішення справи по суті.

По це Закарпаття онлайн повідомила правник Наталія Майстренко.

 

 

 

 

Наразі справа перебуває на розгляді у Львівському апеляційному адміністративному суді як з розгляду по суті спору за апеляційними скаргами О.Пересоляка та громадської організації, так і з розгляду щодо оскарження ухвали про забезпечення.

Відтак, до 20 жовтня 2015 року діють заходи забезпечення у цій адміністративній справі щодо заборони міськраді затверджувати коригування до генерального плану м. Ужгорода.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 11 вересня на голосування сесії Ужгородської міської ради виносилося питання коригування генплану міста.

Генеральний план у новій редакції мав діяти до 2031 року, і в цей період новим генпланом передбачалося фактично остаточне знищення міста – легітимізацією всіх попередніх порушень і суцільною забудовою, в тому числі й на залишках зелених зон, будівництвом у заповідних зонах та в історичному центрі, тотальним зведенням багатоповерхівок у місцях громадського простору. Однак прийняттю цього генплану активний опір чинить громадськість обласного центру, а на сесії міськради на його підтримку тричі поспіль не вистачало голосів.

http://zakarpattya.net.ua