Віце-президент США Байден зробив жорстке попередження Порошенку і Яценюку через корупцію

Джо Байден роздратований через масштаби корупції в Україні.

Віце-президент США Джо Байден зробив “жорстке і конкретне” попередження президенту України Петру Порошенку та прем’єр-міністру Арсенію Яценюку про те, що підтримка Києва Вашингтоном опиниться під загрозою, якщо ситуація з корупцією в країні не зміниться.

Про це на брифінгу для журналістів у Вашингтоні заявив радник Байдена Майкл Карпентер, повідомляє Новое время з посиланням на джерела в США.

Радник Байдена не уточнив, у чому полягає суть “жорсткого попередження” для України. При цьому він зазначив, що Білий Дім вкрай стурбований тим, що рівень корупції в країні не спадає.

Віце-президент США також побоюється, що мінські угоди будуть остаточно зірвані псевдовиборами, які оголосили бойовики на окупованій частині Донбасу. На його думку, це може означати, що конфлікт розтягнеться “на роки”.

При цьому Джо Байден сказав, що США можуть посилити санкції проти Росії. За його словами, якщо використовувати 10-бальну шкалу, то санкції проти Росії на даний момент знаходяться на рівні 3, і легко можуть бути посилені.

Нагадаємо, народний депутат Єгор Соболєв вважає Порошенко і Яценюка відповідальними за корупцію в Україні.

http://tsn.ua