Мешканцю Рахівщини, який лякав людей гранатою загрожує ув’язнення

Справу стосовно жителя Ясіня, Рахівського району, який кидав бойові гранати, направлено до суду. Поки тривало слідство обвинувачуваний залякував та побив свідка події.

У ході досудового розслідування було встановлено, що 16 липня цього року, 30-річний мешканець Ясіня з хуліганських мотивів підірвав дві бойові осколкові гранати. Першу гранату зловмисник кинув близько третьої години ночі назустріч їдучому в його сторону легковому автомобілю марки «Мерседес Бенц». В автівці знаходилися двоє мешканців села Ясіня, яким він створив реальну загрозу для життя та здоров’я.

За хвилин 10, обвинувачуваний привів в дію і кинув гранату перед входом в будинок односельця, з яким перебував в неприязних відносинах. Через вибух було пошкоджено будівлю, металеві ворота та припаркований поруч автомобіль.

Працівники міліції затримали хулігана. Після внесення застави, обвинувачуваний знаходився за місцем проживання. Поки тривало слідство, вищевказаний громадянин залякував, чинив тиск та наніс тілесні ушкодження одному із свідків свого безчинства.

Слідчі Рахівського райвідділу, які гпроводили досудове розстеження, розпочали стосовно фігуранта справи, кримінальні провадження ще за двома статтями Кримінального кодексу України.

Досудове розстеження завершено, за відкритим кримінальним провадженням за ч. 4 ст. 296(Хуліганство), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення, або пошкодження майна), ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.2 ст.350 (Умисне нанесення тілесних укшкоджень громадянинові, який виконує громадський обов’язок) Кримінального кодексу України. Матеріали направлено в прокуратуру, для скерування обвинувального акту в суд.

Рахівчанину загрожує до десяти років ув’язнення, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у Рахівському РВ УМВС області.

http://nedilya.net