Тарас Чорновіл: Дороги на Крим блокуватимуть кілька тижнів

Нинішня блокада Криму не буде довгостроковою. Так вважає екс-нардеп Тарас Чорновіл.

“Зараз це попереджувальна акція, яка триватиме кілька тижнів. Потім її згорнуть. Якщо держава не введе спеціальні норми жорстких обмежень щодо постачання до Криму, то можливо акцію знову відновлять”, – каже він в коментарі Gazeta.ua.

На думку екс-нардепа, консенсусу щодо схем поставок можна досягти під час дискусії з проукраїнськими кримчанами.

“Треба провести щось на зразок круглого столу за участю представників кримськотатарського народу, волонтерів, громадських активістів. Щоб кримчани з різних середовищ висловили свою позицію. І тоді вибудувати схему, за якою, наприклад, пропускатимуть ешелони, як цілеспрямовано йтимуть на забезпечення певних населених пунктів”, – вважає Чорновіл.

Він зауважив, що в блокаді Криму є як плюси так і мінуси.

“Якщо ми на законодавчому рівні визнаємо, що Крим це окупована територія, то повинні поводитися як з окупованою територією: перекрити лінію фронту, адміністративний кордон — взагалі нічого і нікого не пускати. Очевидно , що ми до такого не готові. Тут є людський фактор, який змушує нас від цього відмовитися. Але перекрити комерційну діяльність напрямку Криму було б логічно. Бо масові потоки фур, які йдуть на півострів, годують не лише населення, а й російських окупантів. Крім того, на межі між Кримом і Росією немає наших митників. І ми не можемо нормально дослідити, що у тих автівках везеться. Тому ненормально пропускати цілі колони у такий спосіб як це робиться”, – каже екс-нардеп.

Негативним, на його думку, є два інші фактори.

“.У Криму залишаються наші громадян, які не змогли поїхати з півострова. Вони потерпають через перекривання постачання на півострів. Бо це викликає зростання цін, зменшення асортименту товарів. Від блокади Криму також страждають і наші виробники, які мали з півостровом торгівельні зв’язки”, – зазначив Чорновіл і додав, що “Росії начхати на кримчан. Свою армію вони забезпечать”.

http://gazeta.ua/articles