На Рахівщині затриманий завантажений сигаретами «Урал», який намагався обʼїхати міліцейський пост лісовою дорогою

У ніч на середу працівники Відділу внутрішньої безпеки в Закарпатській області (Департамент внутрішньої безпеки МВС України) затримали в лісі біля сел.

Ясіня Рахівського району автомобіль «Урал» військового типу – вантажівку-всюдихід з двома ведучими мостами. Автомобіль зареєстрований на приватну особу, водій – місцевий мешканець. Прикритий дошками кузов «Урала» повністю завантажений сигаретами «Compliment» без акцизних марок із позначками Duty free та емблемами Львівської тютюнової фабрики.

– Сигарети йшли з Івано-Франківської області на Закарпаття для подальшої контрабанди через «зеленку» в Румунію, — повідомляє керівник області Геннадій Москаль. — Знаючи, що через міліцейський пост у «Лазещині» проїхати не вдасться, контрабандисти пішли в обхід – лісовою дорогою, якою мали вийти в Ясіня. Однак потрапили в засідку працівників внутрішньої безпеки. Особа, яка стоїть за цим новим маршрутом, встановлена, це місцевий «контрабандний авторитет» Ш.

«Урал» із сигаретами затриманий і доставлений на штрафмайданчик Рахівського райвідділу міліції. Вилучений товар відправлять на експертизу, оскільки є підозри, що це контрафакт. У найближчі години за даним фактом буде відкрито кримінальне провадження.

Прес-служба Закарпатської ОДА