В Закарпатті подано 2700 заяв на отримання земельних ділянок військовослужбовцями та членами їх сімей

За виділенням земельних ділянок учасникам АТО на Закарпатті стежитиме громадська рада

Відбулося засідання обласної координаційної ради з вирішення проблемних питань військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей.

Начальник відділу департаменту соціального захисту населення ОДА Наталія Омелянюк поінформувала присутніх про питання, з якими учасники АТО звертаються до облдержадміністрації. За її словами військові нарікають: у їхніх громадських організацій немає приміщень для роботи. Крім того, до складу робочих груп з питань соціального захисту учасників АТО та їх сімей у районах та містах не входять військовослужбовці, а саме вони знають про конкретні проблеми. І найгостріше питання – військовим відмовляють у виділенні земельних ділянок, твердого палива, медикаментів.

Відтак, за результатами засідання вирішили до складу обласної координаційної ради внести зміни, залучивши до її роботи голів громадських організацій учасників АТО: Миньо М.М.( м. Ужгород), Удут І.Ю.  (м. Мукачево та Мукачівський р-н), Білас С.С. (Свалявський р-н), Кубарич М.А. ( Тячівський р-н) та представника громадської організації „Карпатська ініціатива” Якубець О.С..

Також управлінню Держгеокадастру у Закарпатській області доручили  представити перелік земельних ділянок, які запропоновані для учасників АТО та долучити до роботи з виділення землі громадські ради.

– У кожному районі  необхідно проаналізувати діяльність робочих груп які займаються вирішенням проблем учасників бойових дій. Якщо необхідно – оновити їх кадровий склад, залучити до роботи представників громадських організацій учасників АТО. Взагалі кожний керівник району на Закарпатті повинен мати радника з числа учасників АТО, – наголосив О. Петік. – Військовослужбовці повинні отримувати всю необхідну інформацію та допомогу там, де вони живуть.

Райдержадміністрації та виконкоми місцевих рад отримали завдання обстежити житлові умови сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів, представити графіки виїздів у населені пункти районів для  відвідування сімей кожного військовослужбовця учасника антитерористичної операції, організувати прийом громадян у сільрадах та провести детальне анкетування всіх учасників АТО.

Персональну відповідальність за використання цільових бюджетних коштів, призначених на покращення  житлових умов сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів – учасників АТО буде покладено на керівників  райдержадміністрацій та міськвиконкомів. Вони також відповідатимуть за роботу з соціального захисту та професійної адаптації учасників антитерористичної операції.

За попередніми даними військових формувань учасниками антитерористичної операції є понад п’ять тисяч військовослужбовців з числа мешканців області, з них більше 500 зазнали поранень, 70 загинули, 34 особам з числа військовослужбовців учасників АТО встановлено інвалідність. Статус учасника бойових дій та відповідне посвідчення мають 1363 учасників АТО. Виплати у розмірі 100 тисяч гривень отримали 60 сімей загиблих мешканців Закарпатської області – учасників антитерористичної операції.

На квартирному обліку в області перебувають 29 сімей загиблих військовослужбовців учасників антитерористичної операції. Для забезпечення їх житлом в державному бюджеті на цей рік передбачено 15,2 млн. гривень, з яких 7,56 млн. вже надійшли в область. Ці кошти направили в Ужгородський та Мукачівський міськвиконкоми та Рахівську, Перечинську, Великоберезнянську РДА для забезпечення житлом сімей загиблих учасників АТО згідно черговості. Житло для 5 сімей вже придбано, погоджено укладання угод ще для 2 сімей. Рахівська РДА отримала кошти на 3 сім’ї ще на початку серпня, проте угоди в цьому районі на придбання житла ще не уклали. Житло для решти сімей буде придбано по мірі надходження коштів.

В області подано 2700 заяв на отримання земельних ділянок військовослужбовцями та членами їх сімей. Наразі надано дозвіл на розробку документації із землеустрою на 1242 земельних ділянок, з них 281 проектів  вже затверджено.

Прес-служба Закарпатської ОДА