Укртрансінспекцією Закарпаття перераховано до держбюджету понад 5 мільйонів гривень

Управлінням Укртрансінспекції  області з початку року перевірено 2893 автотранспортні засоби.

Під час рейдових перевірок складено 306 актів додержання перевізниками вимог законодавства про автомобільний транспорт, 81 протокол про адміністративне правопорушення, в т.ч. 35 – за порушення ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тобто провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження господарської діяльності.

І це незважаючи на те, що з 01 квітня до 01 липня цього року перевірки за додержанням законодавства про автомобільний транспорт не здійснювалися у зв’язку з відсутністю фінансування. Крім того, цьогоріч з початку року до 1 липня діяв мораторій на перевірки у відповідності до пункту 8 прикінцевих положень Закону України від 28.12.2014 №76 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України». Таким чином, у цьому році Управління здійснювало державний нагляд та контроль за дотриманням законодавства у сфері автомобільного транспорту неповних 6 місяців.

За цей час винесено 583 постанови та накладено штрафних санкцій майже на півмільйона – 487203,00 гривень. З них уже перераховано до Держаного бюджету 403206,00 грн.
Серед основних порушень у сфері автомобільного транспорту – недодержання перевізниками режимів праці та відпочинку водіїв автотранспортних засобів, а також відсутність дозвільних документів для здійснення перевезень автомобільним транспортом.

У 2015 році працівниками Управління виявлено 4 факти каботажу – перевезення пасажирів і вантажів між пунктами, розташованими на території України, транспортними засобами, що належать іноземним перевізникам, сума накладених штрафних санкцій за дане порушення склала 68000,00 грн.

З 6 серпня, після тривалої перерви, відновлено роботу пункту габаритно-вагового контролю у Закарпатській області, перевірено вагові та габаритні показники у 336 автотранспортних засобів, виявлено 26 випадків перевищень вагових параметрів.

Найчастіше з перевантаженням слідують автотранспортні засоби, які перевозять лісоматеріали, щебінь, металопрокат, особливо у внутрішньому автомобільному сполученні.

За неповні два місяці роботи пункту габаритно-вагового контролю нараховано плату за проїзд автомобільними дорогами загального користування у розмірі 17066,68 євро (418117 грн.)

Водночас виявлено 22 факти перевезення вантажів з перевищенням вагових обмежень без дозволу, який дає право на рух автомобільними дорогами України, або документа про внесення плати за проїзд великовагових транспортних засобів, якщо перевищення вагових обмежень на визначеними законодавством становить менше семи відсотків в порушення ст.48 та ст.53 Закону України «Про автомобільний транспорт». Відповідно, Управлінням винесено постанов за дане порушення на суму 28900,00 грн..

З початку року управлінням оформлено та видано перевізникам 99100 дозволів на міжнародні вантажні перевезення. За надані адміністративні послуги до держбюджету перераховано 4868167,32 грн.

Загалом за 2015 рік Управління Укратрансінспекції в Закарпатській області до Державного бюджету перерахувало 5271373,30 гривень, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» в управлінні Укртрансінспекції області.

http://nedilya.net