Динамо – Говерла 2:0

Київське Динамо фактично в оптимальному складі підійшло до матчу 9-го УПЛ проти ужгородської Говерли.

Був відсутній лише Даніло Сілва, який пропускав зустріч через дискваліфікацію, однак його без проблем змінив хорват Домагой Віда, на щастя, у Динамо є оптимальна заміна на кожну позицію. Дав Сергій Ребров відпочити Денису Гармашу.

У свою чергу Говерла, яка переживає не найкращі свої часи, підійшла з деякими кадровими проблемами. Не зміг взяти участь у матчі нападник Дмитро Хльобас, відсутні через дискваліфікацію були Павло Кутас та Андрій Цуріков.

Вже з перших хвилин матчу Динамо дало зрозуміти, хто господар поля. Відсоток володіння складав 75 на 25 на користь підопічних Реброва. Варто зазначити, що попри домінування у володінні, моментів кияни у першому таймі особливо не мали. Говерла надійно та грамотно оборонялася, не дававши гравцям столичного клубу створити бодай щось небезпечне. Були удари з дальньої відстані від Беланда та Гусєва, однак летіли вони повз ворота. Втім, свого Динамо таки домоглося, коли на 33-й хвилині гол забив Кравець: Артем обігрався з Ярмоленком, Андрій п’ятою викотив йому назад під удар, який і прошив у ближній кут Рудька. Міг другий гол за хвилину до перерви забити Гусєв, однак цього разу його удар парирував з-під поперечки Рудько.

Другий тайм був цікавіше. Грозний у перерві випустив замість неактивного Каверіна Сергійчука, і той відразу взявся за справу. Нападник ужгородського клубу на лівому фланзі виборов м’яч у Хачеріді, вийшов на ударну позицію, однак пробив низом поруч зі стійкою. На жаль – це і був єдиний небезпечний момент Говерли за 2-й тайм. Так, хвилин десять на куражі підопічні Грозного зробили кілька вилазок на половину поля суперника, однак більше гостроти біля воріт Шовковського не відбулося. У свою чергу моментів у Динамо було достатньо, чого вартий тільки вихід 1 на 1 Кравця – Рудько врятував.

До другого голу все йшло, і забив його на 60-й хвилині Гусєв, який після прострілу від Сидорчука у протихід пробив Рудька. Могло Динамо забити і більше, втім, чи то бажання не вистачило, то везіння. До 86-ї хвилини підопічні Реброва завдали 22 удари у напрямку воріт Говерли. Говерла пілся другого голу підсіла остаточно, і як би не намагався завести своїх гравців Грозний – дива не сталося. Динамо спокійно довело справу до переможного для себе рахунку і тепер з гарним настроєм може готуватися до матчу 2-го туру групового етапу ЛЧ проти Маккабі.

http://www.champion.com.ua