Ужгород отримав нових почесних громадян

Цього року Ужгород святкує 1122 річницю з часу першої писемної згадки про місто.

З цієї нагоди у великій залі міської ради відбулося традиційне урочисте Віче.

До заходу долучилися колишні керівники міста, його почесні громадяни, гості з міст-побратимів, делегації з різних куточків України, представники творчої інтелігенції, керівники установ та організацій краю.

Привітав Ужгород у вітальній телеграмі до Дня міста і голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

На урочистому Віче відбулася церемонія вручення почесних грамот та відзнак Ужгородської міської ради. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проведення антитерористичної операції на сході країни, звання «Почесний  громадянин м. Ужгород» посмертно присвоїли чотирьом військовослужбовцям: старшому солдату Олександру Капушу, солдату Андрію Палаю, майору Віталію Постолакі, солдату Ігорю Розлуцькому.

 

 

 

 

 

Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання. Почесними громадянами міста також стали заступник голови Закарпатського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Т.Шевченка Олег Галик за вагомий особистий внесок у відродження та утвердження патріотичних засад, активну участь у становленні Української державності, плідну громадську діяльність та президент асоціації міст-побратимів «Ужгород – Корвалліс (США)» Пітер Бобер за вагомий особистий внесок у розвиток дружби і партнерських відносин між містами-побратимами, за активну участь та надану допомогу у галузі освіти, соціального захисту, сприяння розвитку побратимських стосунків між американськими та українськими народами.

Присвоїли на заході звання лауреата «Почесної відзнаки Ужгородської міської ради» й діячам в сфері освіти, науки, техніки і технології, інноваційної діяльності, архітектури, журналістики, музичної культури, фізкультури й спорту тощо.

Завершили урочисте міське віче «Молитвою за Україну» у виконанні Українського греко-католицького хору ім.. о.Августина Волошина Ужгородського кафедрального собору.

http://uzhgorod.in