Кафедральний собор Ужгорода молитовно вшанував своє престольне свято

Воздвиження Хреста Господнього – престольне свято Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору міста Ужгорода.

Вже по традиції урочисте богослужіння в цей день очолив керуючий Мукачівською єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Помолитися зі своїм архіпастирем в собор зібралися тисячі вірян, десятки священнослужителів Мукачівської єпархії та паломники з області.

Під час божественної літургії владика Феодор рукоположив у сан диякона випускника духовної семінарії Серафима Гичка.

Богослужіння оспівував хор кафедрального собору під керуванням заслуженого артиста України, протодиякона Федора Копинця.

 

 

 

 

 

 

Після заамвонної молитви був звершений рідкісний чин Воздвиження Хреста Господнього.

Після закінчення богослужіння владика Феодор виголосив проповідь, у якій порушив актуальну тему – любові людей один до одного та про мир Божий, який приніс на землю розпятий Христос.

«Ми сьогодні торжественно святкуємо день Воздвиження Животворящого Хреста Господнього та з благоговінням віддаємо честь і хвалу Всемогутньому Богу. Кожен із нас є відображенням Христа-Спасителя, який за нас був розп’ятий. У теперішні часи для підкріплення нашої віри маємо свідчення чудесних діянь, відтак не треба нічого боятися, а йти за Христом. На Божественній Літургії ми усердно молилися за нашу рідну Українську землю, щоб Господь благословив кожного з нас. Нехай всіх укріпить сила Божественного Хреста, щоб ми разом жили в мирі, всепрощенні і любові одне до одного», – підкреслив у своєму слові архіпастир.

В кінці архіпастир привітав настоятеля собору − протоієрея Димитрія Сидора з престольним святом, побажав йому пастирського натхнення та сил для подальшого служіння Церкві Христовій.

http://mukacheve.church.ua