Міліція внесла Закарпаття до «гарячої точки» по виборах 25 жовтня

Під час місцевих виборів в Україні до охорони громадського порядку буде залучено 85 тисяч правоохоронців, а також прикордонники та військові.

Про це під час брифінгу, 25 вересня, зазначив керівник оперативного штабу МВС радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Івана Стойко, для того, щоб забезпечити виборчий процес та охорону громадського порядку під час проведення місцевих виборів знадобиться щонайменше 85 тисяч правоохоронців.

Іван Стойко зазначив, що до охорони правопорядку залучать військовослужбовців Національні гвардії України, підрозділи міліції особливого призначення МВС України, курсантів вишів МВС, в прикордонних областях – прикордонників.

– Ми готові забезпечити вибори. Крім того, вони повинні відбутися і у Донецькій та Луганській областях. Там міліції допомагатимуть спецбатальйони та збройні сили України, – зазначив Іван Стойко.

Він також вважає, що на виборах буде декілька «гарячих точок», зокрема, Харків, Одеса, Дніпропетровськ і, можливо, Закарпаття. Та не дивлячись на це, міліція готова забезпечити громадський порядок, щоб люди мали змогу проголосувати.

Іван Стойко наголосив, що зраз вже працює координаційна група, спеціальний оперативний штаб у Міністерстві внутрішніх справ та на місцях. Діяльність правоохоронців направлена на те, щоб люди знали, як працює і як реагує правоохоронне відомство.

– Ми хочемо бути відкритими, тож зацікавлені у тісній співпраці зі ЗМІ та громадськими організаціями. Наші сили направлені на те, щоб вибори відбулися чесно, прозоро і демократично, – підкреслив керівник оперативного штабу МВС.

Прес-служба МВС України