Практично всім серйозним кандидатам на посаду мера Ужгорода опоненти забезпечили двійників

В обласному центрі Закарпаття фіксуються ознаки застосування технології кандидатів-«двійників».
У п’ятницю, 25 вересня, міська виборча комісія зареєструвала двох кандидатів із прізвищем Щадей.

Кандидати на посаду міського голови – Олег Щадей та Василь Щадей – зареєстровані як «самовисуванці».

Потенційним кандидатом на посаду міського голови Ужгорода вважається Віктор Щадей – депутат міської ради, екс-секретар міської ради. З кінця серпня містом розповсюджуються листівки без вихідних даних у вигляді газети «Місто життя», з іміджевою, позитивною інформацією про нього.

Втім наразі невідомо, чи буде Віктор Щадей іти саме на посаду міського голови. 24 вересня на конференції (зборах) міського осередку партії “Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Віктора Щадея підтримано як кандидата у депутати від округу №26. Разом з тим «Батьківщина» не висунула кандидата на посаду міського голови.

Відтак, якщо Віктор Щадей балотуватиметься на окрузі №26, то не зможе, згідно з частиною 5 статті 35 Закону України «Про місцеві вибори», претендувати на посаду міського голови як самовисуванець. Ця стаття гласить: «Особа, (….), може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування». Відповідно, якщо Віктор Щадей зареєструється як кандидат на посаду міського голови шляхом самовисування, то не зможе бути кандидатом у депутати від «Батьківщини» на окрузі.

У коментарі ОПОРІ Віктор Щадей щодо ситуації сказав, що дійсно висунутий як кандидат від «Батьківщини» на окрузі, а чи балотуватиметься на посаду міського голови – наразі не коментує.

Також 25 вересня ТВК зареєструвала кандидатом на посаду міського голови Ужгорода шляхом самовисування Івана Андріїва.

23 вересня ужгородський міський осередок партії «Відродження» висунув на посаду міського голови Богдана Андріїва – теперішнього секретаря Ужгородської міської ради. Останній у п’ятницю, 25 вересня, факт «появи іншого Андріїва» охарактеризував як використання проти нього «брудних виборчих технологій».

Як уже повідомляла ОПОРА, 20 вересня про ймовірну участь у виборах сказав депутат Закарпатської обланої ради Іван Качур. При цьому інший депутат обласної ради – Михайло Качур – балотуватиметься на посаду міського голови від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Також на засіданні 25 вересня ужгородська ТВК зареєструвала на посаду міського голови ще трьох кандидатів. Ними стали:

Сергій Ратушняк, міський голова Ужгорода 2006-2010 р.;

Володимир Чубірко, голова Закарпатської обласної ради;

Марія Бадида, начальник ДПІ у м. Ужгороді ГУ ДФС у Закарпатській області.

Володимир Феськов, координатор ОПОРИ у Закарпатській області

http://zakarpattya.net.ua