Геннадій Москаль прокоментував заяви мукачівських нардепів у Генпрокуратуру щодо скупщиків голосів на виборах

«Міліція зобов’язана перевірити інформацію про підкуп виборців, а я зобов’язаний не допустити підкупу на цих виборах. Що й буде зроблено», – зазначив голова ОДА.

— Біда наших народних депутатів у тому, що вони приймають закони, навіть не читаючи їх, — заявляє голова ОДА. — А потім пишуть усяку нісенітницю.
Пояснюю для таких мовою законодавства. Законом «Про місцеві вибори» забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно, на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів, і т.д.

До мене звертаються громадяни й повідомляють про скупщиків голосів на виборах для певної політичної партії. І називають при цьому конкретні прізвища, а іноді навіть посади.Раніше анонімні повідомлення просто не бралися до уваги. Але в теперішньому “Законі про запобігання корупції» чітко вказано, що анонімне повідомлення підлягає розгляду, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені. Посадова особа (тобто я), отримавши інформацію, має вжити заходів щодо припинення такого правопорушення і негайно письмово повідомити про його вчинення спеціального уповноваженого у сфері протидії корупції. Що я і зробив.

А далі черга за слідчим чи прокурором. Котрі після отримання заяви про вчинення кримінального правопорушення (а мій лист і є такою заявою) зобов’язані невідкладно внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування. Тому жодних порушень діючого законодавства ні з мого боку, ні з боку міліції немає. Міліція зобов’язана перевірити інформацію про підкуп виборців, а я зобов’язаний не допустити цього підкупу на цих виборах. Що й буде зроблено.

Окремо додам, що якщо наші дії не подобаються якійсь політичній силі, то це її право. Якщо я нікому гроші не роздавав і не збираюся роздавати, а хтось про це напише, то я перший звернуся в міліцію й попрошу: «Перевірте!»

http://www.carpathia.gov.ua