Закарпатський муздрамтеатр хоче академічного статусу

У Закарпатській облраді пройшла зустріч із керівництвом обласного українського музично-драматичного театру імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв.

Зокрема, керівником театру Василем Марюхничем, головним режисером театру, народним артистом України Анатолієм Філіповим, провідними артистами театру. Участь в нараді взяв і начальник управління культури ОДА Юрій Глеба.

«У зв’язку з вагомим внеском у розвиток національної культури, створенням соціально значущих театральних вистав, які утверджують ідеї гуманізму, загальнолюдської та духовної цінності, за постійний та ефективний творчий пошук, високий рівень постановочного та виконавського мистецтва, з метою підтримки плідної творчої діяльності мистецького колективу, на підставі Положення про надання статусу академічного творчим колективам України, затвердженого Указом Президента України від 20 серпня 2001 року №644/2001, просимо клопотати перед Міністерством культури України про надання статусу академічного Закарпатському обласному музично-драматичному театру імені братів Юрія- Августина та Євгена Шерегіїв», – йдеться у клопотанні», повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі облради.

http://nedilya.net