Рада Федерацій дозволила Путіну використовувати війська у Сирії

Сенатори розглянули питання в закритому для преси режимі.

У середу, 30 вересня, Рада Федерацій виконала прохання президента РФ Володимира Путіна використовувати російські війська в інших країнах. Сенатори розглянули питання в закритому для преси режимі, повідомляє видання “Інтерфакс”.

Про розгляд питання повідомила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко, не конкретизуючи, про який район йдеться.

Відомо, що про дозвіл використовувати російських військових за кордоном Раду Федерацій попросив Путін. “Президент Росії В.В. Путін на підставі пункту “г” частини 1 статті 102 Конституції Російської Федерації вніс до Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації пропозицію про прийняття постанови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації про згоду на використання контингенту Збройних Сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права”, – процитували “РИА Новости” повідомлення прес-служби Кремля.

Нагадаємо, що раніше Рада Федерації скасувала постанову від 1 березня про введення на територію України російської армії. Путін пояснив, що причина скасування постанови – намагання нормалізувати обстановку і врегулювати ситуацію в східних регіонах України, а також початок тристоронніх переговорів. Проте, попри скасування постанови, російські строковики продовжують перебувати на Сході України у лавах проросійських бойовиків, якими керують та яких тренують військові з РФ.

http://tsn.ua