Закарпатський Червоний Хрест просить у влади грошей

Керівник Товариства Червоного Хреста звернувся до обласної влади з проханням збільшити фінансування організації в краї.
Президент товариства Червоного Хреста України Іван Усіченко прибув на Закарпаття для участі у звітно-виборній конференції обласної організації. 1 жовтня він зустрівся із заступником голови ОДА Олександром Петіком аби обговорити проблеми роботи організації на Закарпатті і попросити сприяння у їх вирішенні.

– Міські організації Червоного Хреста в Ужгороді та Мукачеві зараз опинилися в такій ситуації, що у них немає приміщення. Влада міст забирає будівлі, де розташовувалися представництва, натомість пропонують альтернативу з жахливими умовами. На ремонт пропонованих приміщень у організації коштів немає, тож виникає патова ситуація, – каже Іван Усіченко.

Також він з прикрістю констатував, що в бюджеті області на діяльність Товариства Червоного Хреста виділяється замало коштів.

Олександр Петік висловив вдячність керівнику товариства за допомогу, яку представники Червоного Хреста надають переселенцям, людям, що постраждали в зоні проведення АТО, під час техногенних та екологічних катастроф. Підняті проблемні питання пообіцяв взяти під контроль.

– Така поважна організація, яка має понад сторічну історію діяльності, повинна мати належну підтримку, – каже Олександр Петік. – Щодо збільшення фінансування, Червоному Хресту варто б надати конкретні пропозиції та конкретні програми, співпрацювати з волонтерами у допомозі учасникам АТО. Будуть пропозиції – буде і фінансування.

Прес-служба Закарпатської ОДА

http://www.carpathia.gov.ua