Суд повернув місту Берегово більше 8 гектарів земель, на яких розташована УСБ «Закарпаття»

1 жовтня суддя Берегівського районного суду Василь Драб ухвалив рішення у цивільній справі, яким повністю було задоволено позов Берегівського міського голови.
Загалом визнано незаконним та скасовано рішення виконавчого комітету Берегівської міської ради Берегівського району Закарпатської області від 24 квітня 1997 року № 159 «Про надання земель», скасовано державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ЗК № 002129 від 5 травня 1997 року, виданий виконавчим комітетом Берегівської міської ради Берегівського району.

Тоді, за часів міського голови Йосипа Жупана, цінні землі міста було незаконно та без будь-яких підстав передані одразу спортивному товариству “Колос” та УСБ “Закарпаття”, що само по собі є порушенням законодавства.

“Сьогодні нам – берегівчанам вдалося отримати першу перемогу в тривалій і складній боротьбі за повернення нашій громаді 8,506 га землі в самісінькому серці м. Берегова, на якому розташована відома на всю Україну Учбово-спортивна база «Закарпаття» і якою 18 довгих років безоплатно користувалися різні комерційні структури не сплачуючи ні копійки до міського бюджету за її оренду”, – повідомив адвокат Едуард Пуканич.

Ідея пред’явлення вищевказаного позову виникла влітку 2014 року, її підтримали депутатів Берегівської міської ради та нинішній міський голова Золтан Бабяк. Підготувати відповідний позов до суду доручили Едуарду Пуканичу, юристу, депутату міської ради.

“Нам спільними зусиллями вдалося розпочати процес повернення землі, яка колись в 1990-х роках була незаконно передана у постійне користування Учбово-спортивній базі «Закарпаття»”, – зазначає Пуканич.

Хоча і розуміє, що інша сторона неодмінно подасть апеляцію на рішення суду, однак перший і важливий крок вже зроблено – наступним має стати повернення будівель спортивної бази на баланс міста.

http://www.mukachevo.net