Вячеслав Грозний: Молодим гравцям бракує характеру

Післяматчевий коментар тренера у грі «Говерла» – «Карпати».
Досить легко коментувати гру, тому що вона закінчилася, коли пропустили перший гол. Гравці помилки ще не мають досвіду тримати удар, допускалися помилок в простих ситуаціях.

Як наслідок, пропустили другий м’яч. Помилка двох центральних захисників – один за допомогою рук заробив штрафний удар, а з-під іншого І.Пластун забив. Якби пішли на перерву за рахунку 0:1 гра була б зовсім іншою. Тисячу разів показував, розписував, хто з ким грає, ну що ще тренер може зробити…? Хлопцям бракує досвіду. Спробував тактично змінити гру – випустив високого нападника Худоб’яка замість захисника Гончара. Потрібно було спростити гру й грати жвавіше під час підборів, але не створили практично нічогоЮ щоб претендувати на забитий м’яч.

Гадаю, емоції в хлопців переважили холодну голову, це приходить із часом. Хлопці після пропущеного голу чомусь так і не змогли оговтатися, помилялися більше, ніж у матчі з «Шахтарем» та «Динамо». Суперник сповна використав фору в вигляді пропущеного гола, сповна. Ми програли більшість підборів у першій половині гри. Думаю, що гравці не відчувають, що цей матч був дербі, адже вони в першу чергу «динамівці». Для них дербі – це поєдинок із «Шахтарем», «Дніпром».

Намагався донести до гравців особливість цього матчу, що це протистояння особливе тренер воротарів Володимир Васютик, який 4 роки провів у тренерському штабі «Карпат», але…

Натомість, «карпатівці» були дуже вмотивовані, це було видно навіть на перед матчевій розминці – вони стелилися в підкатах, були наелектризовані . Але це не причина для того, щоб припускатися таких помилок, не хотів би, щоб у майбутньому пропущений гол заводив команду в ступор. Слід навчитися тримати удар та проявляти характер, от львівські «Карпати» за рахунок характеру в 1969 році виграли Кубок СРСР та й сьогодні здобули перемогу також за рахунок нього. Страшкевич за моїми підрахунками сьогодні сфолив більше 20 разів, але він молодець, не дав зіграти нашому гравцю. Саме над характером слід працювати в майбутньому. Цей матч стане уроком для молодих футболістів.

Ще не розумію чому вболівальників зі Львова більше, ніж із Закарпаття, таке відчуття, що ми грали на виїзді, а не вдома. Розумію, що багатьом людям не до футболу, але якщо це дербі- то закарпатські вболівальники могли і прийти, хоч раз на цей матч. Ви подивіться, вчора на «Славутич-Арені» повні трибуни, хоч у команди серйозні проблеми, а люди після поразки їм стоячи аплодували. Але пожежа на трибунах – це не культурно, не можна переходити межу. Іншим разом люди подумають чи прийти їм на футбол разом із дітьми.

Користуючись паузою, 9 жовтня плануємо зіграти товариський матч у Словаччині з командою «Земплін» (Міхаловце), ряд гравців їдуть до складу збірних.

– Чому Люлька грав на незвичній для себе опорній зоні?
На жаль, змушений констатувати, що в нас нема опорника, який може відбирати м’ячі – ні Савченко, ні Чумак цього не робить, тому й поставив Сергія на цю позицію, а вже після рахунку 0:2 випустив Іванова й поставив Люлька на правий фланг, а Цурікова перевів в опорну зону. На жаль, гравці не виконали мої настанови, що від них вимагав.

4 жовтня. Ужгород. Стадіон “Авангард”. 2 500 глядачів. “Говерла” (Ужгород) – “Карпати” (Львів) 0:2

Голи: Олексій Савченко 4 (авто гол), Пластун 40

“Говерла”: Рудько – Люлька, Лухтанов, Яґодінскіс, Цуриков (к) – Олексій Савченко, І. Гончар (Ігор “Халк” Худоб’як 46) – Хобленко, Хльобас (П. Іванов 69), Гемега – Кузик

Тренер – В’ячеслав Грозний

“Карпати”: Мисак – Д. Мірошниченко, Новотрясов, Пластун, В. Кравець – Гітченко (к), Голодюк – Кожанов (Кльоц 89), Худоб’як (Олексій Гуцуляк 90+2), Костевич – Страшкевич (Чачуа 82)

Тренер – Іґор Йовічевіч

Суддівська бригада :

Олександр Іванов (Макіївка) – Є. Петраков, С. Приступа (обидва – Київ)

Попередження: Хобленко 62, Худоб’як 77 – Страшкевич 52

http://fcgoverla.uz.ua