Мукачівець потрапив на «гачок» псевдоміліціонера

І позбувся більше шести тисяч гривень…
Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців, мукачівці й далі потрапляють «на гачок» до шахраїв, які обманним шляхом видурюють від них великі суми грошей. От і тепер мукачівцю зателефонував шахрай та представився правоохоронцем. Невідомий виманив від чоловіка 6500 гривень.

Із заявою до Мукачівського міськвідділу міліції звернувся 64-річний житель міста. Чоловік повідомив, що обідньої пори на його мобільний телефон зателефонував невідомий чоловік, який назвався працівником міліції. Незнайомець повідомив, що його син має неприємності, пов’язані з наркотиками. І для вирішення справи необхідно терміново перерахувати 6500 гривень на вказаний ним номер рахунку.

Не перевіривши інформацію щодо сина, потерпілий одразу взяв гроші і через термінал банку перерахував їх на рахунок, який повідомив йому шахрай. Лише після того, як чоловік перерахував гроші, він зателефонував своєму сину й з’ясував, що ніяких проблем той не має. Тоді чоловік зрозумів, що його ошукали.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування.

– Відома схема шахрайського виманювання грошей від людей і далі працює в нашій області. Зазвичай вночі людям телефонують, представляються працівником міліції і сповіщають, що їхня дитина стала винуватцем ДТП, або попалася з наркотиками. Для того, аби владнати цю проблему з міліцією, необхідно сплатити значну суму грошей. Йдеться про тисячі гривень, – коментує начальник Мукачівського міськвідділу міліції Валентин Іщук. – Перелякані і збентежені люди, не замислюючись, не телефонуючи рідним, з якими нібито трапилась біда, віддають останні гроші, аби врятувати їх…

Інформація Мукачівського МВ УМВС