15 закарпатських вчителів відзначили обласною педагогічною премією імені Волошина

Вшанувати кращих із кращих та відзначити День працівників освіти представники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів зібралися у залі обласного палацу дитячої та юнацької творчості.
Відкриваючи урочистий захід, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова зазначила, що ми сьогодні віддаємо належну шану кожному із 35 тисяч педагогів Закарпаття за їхню внутрішню красу, духовну велич, невтомний труд заради щасливого і мирного майбутнього.

На жаль, нині зруйновано звичний спосіб життя, ми щодня схвильовано спостерігаємо за подіями на сході України, уболіваємо за долю кожного, хто відстоює наше право на життя, свободу та незалежність. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто своє життя віддав за наш спокій, за можливість працювати і творити.

Участь у святкуванні взяли голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, голова обласної ради Володимир Чубірко, народний депутат України Роберт Горват, голови райдержадміністрацій та голови міст обласного підпорядкування, делегації міст та районів.

У своєму виступі кожен із представників влади подякував присутнім за формування інтелектуального та духовного потенціалу нації, за виховання патріотів української держави, за примноження культури та моральних цінностей рідного народу, зазначивши, що кожен освітянин робить це самовіддано, високопрофесійно та з любов’ю.

Найбільш урочистим та хвилюючим моментом дійства стало нагородження обласною педагогічною премією імені Августина Волошина за досягнуті успіхи у навчанні та вихованні підростаючого покоління, за особистий внесок у розвиток освітньої сфери кращих у галузі дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної, позашкільної та вищої освіти.

Цьогоріч престижної премії були удостоєні 15 педагогічних працівників. Їхні кандидатури були запропоновані педагогічними колективами на серпневих конференціях у районах та містах. Саме вони представляють потужну освітню родину, яку формують 668 шкіл області, а це майже 160 тисяч учнів; 574 дошкільні навчальні заклади і близько 49 тис. вихованців; 16 професійно-технічних навчальних закладів і 7 тис. учнів; 21 ВНЗ І-ІV рівнів акредитації – близько 27 тис. студентів.

Кожен із лауреатів премії отримав грошову премію, Почесні грамоти департаменту освіти і науки облдержадміністрації, обласної державної адміністрації та обласної ради.

Отримати премію особисто цього дня не змогли лише двоє педагогів. Ганич Олена Василівна, учитель хімії Сторожницької заганоосвітньої школи І–ІІІ ступенів, через те, що представляє Закарпатську область у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу „Учитель року – 2015”, інший педагог – Марія Іванівна Шебедяк, учитель математики Міжгірської спеціалізованої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, передчасно відійшла у вічність. Премію вручили її чоловіку.

На честь усіх педагогів звучали слова вдячності з уст їхніх учнів. Доповнювали святкову атмосферу пісні, танці та музичні номери у виконанні вихованців „ПАДІЮНу”, зразкового дитячого ансамблю народного танцю „Джерельце Карпат” та трубачів Ужгородського державного училища ім. Дезидерія Задора Емеріха та Томаса Поповичів. Квінтесенцією прозвучала пісня „Серце, яке розтопить лід”, виконана 25 мовами.

Департамент освіти Закарпатської ОДА

http://www.carpathia.gov.ua