Бізнес в Україні можна буде оформити за добу

Підприємницьку діяльність в Україні можна буде зареєструвати за добу.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну в середу, 7 жовтня, повідомляє прес-служба уряду.

Він зазначив, що наразі в Міністерстві юстиції бізнес реєструється буквально за одну добу, “але проблема залишалася в Державній службі статистики, Пенсійному фонді і Державній фіскальній службі”.

“Міністерство юстиції вже підписало спільний наказ із Пенсійним фондом і з Державною службою статистики щодо того, що реєстрація підприємців в цих органах тепер буде так само здійснюватися за один день”, – повідомив прем’єр.

“Нарешті ми дійдемо до того, що за один день можна провести реєстрацію підприємств у всіх органах державної влади”, – наголосив він.

Яценюк доручив невідкладно підписати наказ між Мін’юстом і Міністерством фінансів “щодо запровадження такої ж системи реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, яку Міністерство юстиції запровадило з Мінсоцполітики і з Державною службою статистики – Міністерством економіки”.

“Державна фіскальна служба поки що пасе задніх в цьому питанні, адже до десяти днів треба було ногами протоптувати коридори ДФС, щоб зареєструвати бізнес”, – зазначив прем’єр.

При цьому Мін’юст він назвав одним із флагманів проведення реформ.

“Те, що зроблено за останніх 18 місяців Міністерством юстиції по дерегуляції, по відкриттю всіх баз даних і по спрощенню для підприємців і громадян отримання довідок, дозволів, будь-якої інформації всіх видів державного реєстру, – заслуговує на повагу”, – сказав Яценюк.

http://gazeta.ua