Словаччина відмовилася розміщувати військову базу НАТО

Проти можливого розміщення іноземних підрозділів на території країни, згідно з опитуваннями населення, висловлюються 75 % громадян Словаччини.

Глави військових відомств країн-членів НАТО на засіданні в Брюсселі домовилися про створення регіонального штабу альянсу на території Словаччини.

Однак Міноборони країни заявило, що новоутворений штаб стане доповненням до вже діючих у східній частині НАТО структурам і не буде розгорнуто у військову базу, повідомляється на сайті словацького оборонного міністерства.

Керівник Міноборони Словаччини Мартін Глвач зазначив, що штаб НАТО буде розміщений в братиславському районі Вайнори. В ньому буде працювати 41 людина, в тому числі 21 словацький військовослужбовець, а інші військові з інших країн-членів альянсу.

Проти можливого розміщення іноземних підрозділів на території країни, згідно з опитуваннями населення, висловлюються 75 відсотків громадян Словаччини.

3 жовтня Словаччина і Польща підписали угоду про створення союзного центру удосконалення контррозвідки в Кракові. Частина об’єктів буде розташована в словацькому місті Лешт. Передбачається, що в роботі центру будуть задіяні від 40 до 70 військовослужбовців, у тому числі громадяни Німеччини.

http://tsn.ua