На Закарпатті створили Центр допомоги учасникам АТО      

Відповідно до Указу Президента,  облдержадміністрацією створено Центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

Про це повідомив в.о. голови ОДА Олександр Петік. Центр координуватиме всю роботу з демобілізованими бійцями в області, об’єднає волонтерів, представників влади і громадськість.

– Учасник АТО не повинен шукати потрібний кабінет і чекати на приймальні дні. Працівники центру самі телефонуватимуть демобілізованим і анкетуватимуть потреби. Так, маючи повну картину запитів наших захисників у районах, ми самі будемо йти в кожну оселю, – зазначив О. Петік.

Він також представив координаторів Центру допомоги учасникам АТО на Закарпатті. Із правової роботи це декан юридичного факультету Ярослав Лазур, із питань соціально-психологічної адаптації – Уляна Михайлишина, із медичної допомоги – лікар Ніна Казначей.

Керуватиме центром на перших порах голова ОДА Геннадій Москаль. Йому допомагатиме волонтер Наталія Штефаняк. Координатором роботи Центру від ОДА стане управління сім’ї, молоді та спорту, а відповідальним керівником визначено Тараса Сніцаренка, котрий є демобілізованим військовим.

– Згодом ми залучатимемо до роботи і громадськість. Як в Ужгороді, так і у всіх районах, адже Центр має охопити всіх без винятку демобілізованих захисників Вітчизни, – повідомив О. Петік.

 Прес-служба Закарпатської ОДА