Басейнове управління водних ресурсів занепокоєне викиданням в річку Тису залишків асфальту

Такі дії дорожників є не тільки порушенням природоохоронного законодавства України, а й взагалі неприпустимими.

7 жовтня до заступника Уповноваженого Уряду з питань водного господарства на прикордонних водах з Угорщиною, начальника Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса Чіпака В.П. звернувся з офіційним листом заступник Уповноваженого Уряду Угорщини з питань прикордонних вод з Україною щодо викидання в р. Тису решток асфальтного покриття під час виконання ремонтних робіт дорожного покриття мосту на річці Тиса, що є порушенням природоохоронного законодавства.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса в межах повноважень та компетенції негайно звернулося до Державної екологічної інспекції області та Служби автомобільних доріг щодо термінового реагування на ситуацію з викидання в р. Тису решток асфальтного покриття під час виконання ремонтних робіт дорожнього покриття мосту на річці Тиса (КПП Чоп).

Такі дії дорожників є не тільки порушенням природоохоронного законодавства України, а й взагалі неприпустимими та такими, що ганьблять країну перед нашими європейськими сусідами, ускладнюють добросусідські відносини між Угорщиною та Україною.
БУВР Тиси запропонував невідкладно провести обстеження місця виконання ремонтних робіт та вжити всі можливі заходи щодо припинення порушень згідно діючого законодавства України.

Сподіваємось, що Служби автомобільних доріг у Закарпатській області дослухаються до порад і в майбутньому будуть дотримуватись вимог природоохоронного законодавства.

Довідково. Асфальт – це суміш мінеральних матеріалів (гравій і пісок) і бітумів. Це тверда або в’язка речовина майже чорного кольору штучного виготовлення, яка утворюється з деяких нафт у результаті їх окиснення і випаровування легких фракцій. Є сумішшю окиснених вуглеводнів (продуктів нафти).