The Sunday Times: Трагедія MH17: Нідерланди мають докази російського походження ракети

Голландський наглядовий орган підтверджує, що в борт MH17 потрапила ракета російського виробництва.
Про це пише “Inopressa” з посиланням на The Sunday Times.

“Голландська слідча група по рейсу MH17 підтвердить, що літак” Малайзійських авіаліній “, торік потерпів крах на сході України, був збитий ракетою” земля-повітря “, випущеної з комплексу” Бук “російського виробництва”, – йдеться у повідомленні.

Офіційна презентація підсумків розслідування намічена на вівторок, а доповідь про те, на кому лежить відповідальність за обстріл авіалайнера, буде опублікований не раніше середини наступного року.

Зібрані докази “говорять про те, що Росія надала зброю повстанцям, а вони потім збили борт MH17, вважаючи, що це український військовий літак”, пише кореспондент Боян Панчевскі. Підсумки розслідування, за його словами, повинні показати неспроможність версії, що літак був збитий ракетою “повітря-повітря”, випущеної українським винищувачем.

“Звичайно, будувати домисли людям не заборониш, але в нашій доповіді будуть всі фактичні докази, і у висновках ми абсолютно впевнені”, – цитує The Sunday Times людини, наближеної до розслідування.

Далі наводяться слова неназваного “сепаратиста, під командуванням якого знаходиться кілька сотень бійців”: “Літак збили помилково. Коли” Бук “тільки привезли, сепаратисти стали сміятися. Чорт розбере, як цієї штуковиною користуватися. Насправді управляти нею набагато простіше, ніж ми думали”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна група більше не намагається створити трибунал ООН щодо МН17.

http://gazeta.ua