Дорожня безпека знову у центрі уваги Ужгорода і Мукачева

Проект технічної допомоги ЄС «Підтримка впровадження Транспортної стратегії України» розпочав проект з безпеки дорожнього руху в Ужгороді та Мукачеві.

Мета цього проекту – привернути увагу громадськості до потреби забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху та причин, які спричинюють виникнення дорожньо-транспортних подій (ДТП), а також проведення інформаційно-профілактичних заходів серед населення.

У рамках проекту разом з Управлінням ДАІ Закарпацької області планується проведення різноманітних заходів з профілактики й попередження дорожньо-транспортних пригод.

Особливу увагу буде приділено роботі з дітьми й для цього разом з інструкторами ДАІ будуть проведені інтерактивні уроки з безпеки дорожнього руху для школярів молодших класів у 4 школах міста Ужгорода і Мукачева.

Інструктори з дорожньої безпеки розкажуть дітям про правила поведінки на дорозі, важливості дотримання цих правил. Уроки пройдуть в ігровій формі з великою кількістю вікторин для кращого сприйняття й засвоєння дітьми інформації. Також в уроках приймуть участь учасники команди юного автоінспектора , які покажуть музичні номери й сценки на тему правил дорожнього руху. По закінченні уроків школярі отримають яскраві книжки з ПДБ й рюкзачки зі світловідбиваючими елементами.

Також в рамках проекту будуть проведені курси першої немедичної допомоги «Базова підтримка життя постраждалих в результаті ДТП». Курси будуть проводитися професійними викладачами Всеукраїнської ради реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги . Основна задача курсів -надати базові знання поведінки й дій у критичній ситуації для мінімізації наслідків травм при ДТП.

Курси будуть організовані для студентів Ужгородського національного університету й групи водіїв громадського транспорту Ужгорода.

У числі інших заходів проекту, який буде проходити в жовтні-листопаді 2015 року в Ужгороді й Мукачеві також будуть проведені інформаційні акції по місту, спрямовані на звернення уваги громадськості до проблем використання мобільних телефонів як водіями так й пішоходами на дорогах, а також будуть організовані вело свята в Ужгороді й Мукачеві.

Під час велозаходів буде організована робота “велошколи” (догляд та налаштування велосипеда, «Правила безпеки для велосипедистів»)й пройдуть велозаїзди, велоквест, різноманітні конкурси й перегони для всіх велолюбителів.

Дати проведення заходів:
13 жовтня – школа № 1 і школа № 16 (Ужгород)
15 жовтня – школа № 15 (Мукачево)
16 жовтня – школа № 3 (Ужгород)
17 жовтня – Велосвято в Мукачеві
18 жовтня – Велоквест в Ужгороді

https://zakarpatpost.net