Міністерство інформаційної політики України підтримує роздержавлення комунальної преси – це сприятиме конкурентоспроможності друкованих ЗМІ

Про це 20 жовтня, під час круглого столу в Міністерстві інформаційної політики України з представниками державного підприємства «Укрпошта», Мінінфраструктури України та видавцями періодичної української преси, заявив заступник Міністра Артем Біденко.
Круглий стіл було ініційовано МІП за зверненням Асоціації видавців періодичної преси та Національної спілки журналістів України у зв’язку з різким підвищенням вартості доставки преси за передплатою національним оператором поштового зв’язку «Укрпошта».

Міністерство інформаційної політики України запросило до обговорення всі ключові сторони та запропонувало комплексний підхід до вирішення проблеми.

Так, за результатами зустрічі, сторони домовилися створити робочу групу з представників НСЖУ, УАВПП, Мінінфраструктури та МІП, яка розгляне нову методологію розрахунку тарифів, запропонує зміни до постанов КМУ, що регулюють суміжні питання, розробить соціальну інформаційну кампанію на підтримку періодичної преси в регіонах, а також запропонує інші механізми, які будуть компенсувати підвищення тарифів. Засідання робочої групи планується наступного тижня.

http://www.carpathia.gov.ua