Геннадій Москаль: «Ми чекаємо повідомлень із Верховної Ради про складення Віктором та Іваном Балогами повноважень народних депутатів України»

Голова ОДА Геннадій Москаль закликає Віктора Балогу та його брата Івана Балогу виконати свої обіцянки, дані виборцям у ході останньої кампанії.
– Під час зустрічей із виборцями Віктор та Іван Балоги обіцяли здати мандати народних депутатів і перейти працювати в новообрану обласну раду, – нагадує Г.Москаль. – І багато людей у це щиро повірили. Згідно зі ст. 78 Конституції України, народний депутат не може мати одночасно мандату депутата обласної, районної, міської, селищної чи сільської ради. Такі ж заборони встановлені в ст. 3 закону «Про статус народного депутата України».

Ми навіть не припускаємо, що свою роботу в новообраній обласній раді народні депутати почнуть із обману виборців, тому чекаємо повідомлень із Верховної Ради про складення Віктором та Іваном Балогами повноважень парламентарів. Якщо ж обласна територіальна виборча комісія зареєструє їх обласними депутатами без складення мандатів народних депутатів, це рішення негайно буде оскаржене в суді.

https://zakarpatpost.net