«Маски-шоу» розказали про пророчі здібності, стосунки з Ужгородом та чого від них чекати

Актори театру «Маски-шоу» перед сьогоднішньою виставою «Маски в кубі» в Ужгороді в Закарпатському драмтеатрі дали прес-конференцію в редакції газети «НЕДІЛЯ».

З журналістами зустрілися заслужена артистка України Наталія Бузько та народний артист України Борис Барський.

Найвідоміші гумористи нашої країни наголосили, що їм дуже подобається Ужгород та назвали наше місто маленьким Парижем.

Борис Барський пригадав, як у 80-х роках їхній колектив уже відвідував обласний центр Закарпаття: «Ми всі тоді купили собі електронні контрабандні годинники, в яких було по сім мелодій. Ці годинники постійно вмикалися на сцені під час спектаклю».

Народний артист України розповів, що до 30-річчя «Масок», їхній колектив не лише увійшов до Книги рекордів, як такий, що працює в постійному складі, але й вирішив подарувати фанам турне Україною. Після того, як «Макси в кубі» побачать у різних куточках нашої держави, колектив вирушить до Ізраїлю з виставою «Одеський знайда».
«У нас немає мовного бар’єру, тому «Маски» гарно сприймали і в Колумбії, Японії, Німеччині, потрібно лише трохи адаптувати сценарій. Після Ізраїлю плануємо поїздити спочатку Білорусією та Європою», – поділився Борис Барський.

Про виставу, яку сьогодні покажуть в Ужгороді, учасники комік-трупи «Маски» розповіли, що це буде як магія та калейдоскоп, словами описати це не можливо, але однозначно варто побачити: «Сценічне оформлення куба трансформує сцену. Актори будуть перетворюватися на мультиплікаційних героїв. Глядачі побачать увесь колектив. На сцені пануватиме естетика пантоміми та клоунади».

Загалом вистава триватиме трохи більше як півтори години, проте артисти кажуть, що для них цей час пролітає просто миттєво.

Наталія Бузько пояснює, що творчість колективу не втрачає актуальності з часом і зрозуміла для будь-якого віку. Вся справа в тому, що хоч антураж міняється, а жарти на вічні теми не старіють.

Хоча іноді доробки комік-трупи «Маски» можуть навіть опереджати час. Так, розповів Борис Барський, коли в 2005 році знімали «Маски на виборах», запропонували глядачу матеріал, де в кандидата кидають яйцями, а його від них захищають парасольками. Така історія мала місце через кілька років у Верховній раді України.

«Ми, напевно, нагадали, або політики нічого не зрозуміли крім парасольок і яєць. Хоча творчість наша малополітична», – наголосив Народний артист України.

Артисти розповіли і про багато інших проектів, зокрема зйомки у фільмах, видання збірок з поезією, художнє мистецтво. Прес-конференцію перетворили на справжнє свято жартів та позитиву. Квитки можна було продавати вже на цю зустріч, глядач би не пожалкував. Хоча, обіцяють актори театру «Маски», на основному виступі буде справжнє море оптимізму.

Нагадаємо, виступ сьогодні о 19 годині в Закарпатському драмтеатрі, квитки ще можна придбати в касі.

7dniv.info