Закарпатських правоохоронців очікують масштабні скорочення

Про це під час прес-конференції повідомив т.в.о. начальника управління Національної поліції України у Закарпатській області Сергій Князєв.

С.Князєв повідомив, що з 3454 штатних працівників колишньої міліції до національної поліції наберуть лише 2601 співробітника.

Наразі ж затверджено штат у кількості 2850 поліцейських, але зараз він тимчасово включає 249 патрульних поліцейських, які проходять підготовку і у грудні вже вийдуть на патрулювання міст Ужгород та Мукачево. Скорочення відбудеться й у структурі апарату управління.

Керівник закарпатської поліції розповів і про зміни у схемі підпорядкування відомств. З підпорядкування обласного управління відтепер виведено відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків. Натомість буде створено новий департамент, який підпорядковуватиметься напряму голові Нацполіції та буде займатися боротьбою з контрабандою та транскордонним наркообігом.

Безпосередньо голові Національної поліції тепер підпорядковано підрозділ економічної поліції. Власну структуру матиме й патрульна поліція, хоча й співпрацюватиме з обласним управлінням Національної поліції. Водночас до кіберполіції конкурсний відбір пройшли тільки два співробітники зі штату колишньої обласної міліції.

Також було повідомлено, що єдиною структурою, яку законодавці не обмежили у кількості, став підрозділ поліції охорони. Її чисельність буде визначено запитом ринку охоронних послуг. Буде запропоновано інфраструктурі залізниці, шляхопроводів тощо перейти на договірні відносини з професійною поліцією охорони.

На Закарпатті замість 12 районних та міських відділів внутрішніх справ функціонуватимуть п’ять кущових підрозділів поліції, у складі яких працюватимуть відділення поліції у районах області. У функціях останніх акценти будуть зосереджені на практичній слідчій діяльності та співпраці з населенням.

С.Князєв наголосив, що увесь склад закарпатської поліції є тимчасовим. Він має пройти перевірку на ефективність і дієвість.

Всі працівники міліції були звільнені 6 листопада зі структури, що припинила існування. Тепер протягом 6 місяців має пройти процес переатестації кадрів у термін, визначений головою Національної поліції України. За словами полковника С.Князєва, ті співробітники, які пройдуть конкурсний відбір до поліції, отримуватимуть заробітну плату удвічі більшу від попередньої.

Як вже повідомляли УНН, у рамках реформи структури МВС звільнені співробітники були направлені на біржу праці. Частина з них не можуть бути рекомендовані до переатестації у зв’язку з фактами пияцтва, корупційних дій, хабарництва, грубих порушень ПДР тощо.

УНН