Міжгірську виборчу комісію, яка так і не оголосила результати виборів, розпущено

Центральна виборча комісія розпустила Міжгірську селищну виборчу комісію в Закарпатській області і доручила її новому складу встановити результати виборів голови селища до 15 листопада.

Згідно з повідомленням ЦВК, раніше постановою Львівського апеляційного адміністративного суду Міжгірський селищний виборчком був зобов’язаний встановити підсумки голосування і результати виборів і скласти відповідні протоколи.

“Однак на момент розгляду ЦВК зазначеного питання виборчою комісією не були встановлені підсумки голосування і результати виборів селищного голови, не складено відповідні протоколи і не передано відповідне повідомлення в ЦВК, а також не виконана постанова суду”, – сказано в повідомленні.

Враховуючи це, ЦВК констатувала факт грубого порушення комісією Конституції і закону “Про місцеві вибори” і достроково припинила повноваження всього її складу.

Також комісія зобов’язала Міжгірську районну виборчу комісію 13 листопада затвердити новий склад селищної виборчої комісії, після чого до 14 листопада включно на виконання постанови суду встановити підсумки голосування і результати виборів селищного голови, про що скласти відповідні протоколи.

Зазначається, що ЦВК звернулася до Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Закарпатській області та направила до нього відповідні матеріали для перевірки викладених у них обставин і реагування відповідно до законодавства.

Українські новини