Закарпатські митники зупинили цигаркову контрабанду

1600 пачок цигарок було приховано в порожнинах та колесах автомобіля

У транспортному засобі «Opel» на митному посту «Лужанка» працівники Закарпатської митниці ДФС вилучили партію контрабандних цигарок. 1600 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва з акцизними марками України було приховано в конструктивних порожнинах та колесах автомобіля.

Про спробу контрабандного переміщення підакцизних товарів працівники митниці знали заздалегідь, тож, коли громадянин заїхав на митний пост та обрав для проходження митного контролю «зелений коридор», запропонували водію заїхати в бокс для поглибленого огляду.

В результаті огляду виявлено приховані цигарки вітчизняного виробництва торгової марки «Прилуки» та «Rothmans».

Зазначені дії громадянина кваліфікуються за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України, а саме: переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Наразі складено протокол про порушення митних правил. На підставі статті 511 Митного кодексу України вилучено: товари – безпосередні предмети порушення митних правил, а це цигарки, вартістю понад 17,7 тис. грн та автомобіль – 36,6 тис. грн.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області