В Ужгороді відкрили виставку Сергія Глущука

12 листопада в обласному музеї народної архітектури та побуту відкрили персональну виставку творів закарпатського художника Сергія Глущука.

Представлено більше півсотні творів, які автор виконав упродовж року. Це роботи в анімалістичному жанрі, пейзажі і натюрморти, портрети, а також сюжетно-тематичні картини, виконані у впізнаваному авторському стилі.

Творчість Сергія Глущука – той, випадок, коли академічні навички зіштовхуються з неординарним світоглядом. На полотні митець зображає винятково те, у що вірить сам: це нерозривний та незбагненний, майже язичницький зв’язок людини з природою і космосом, а також – присутність міфологічних та історичних образів українства в нашому сьогоденні.

Колеги і друзі художника прихильно мовили не тільки про його творчість, а й про реставраторську, дослідницьку та громадську діяльність Сергія Глущука. Зокрема, під час відкриття експозиції представники Закарпатської обласної громадської організації “Козацька регіональна оборона” нагородили митця відзнакою “Зірка пошани” – за вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва, високу майстерність, духовність і патріотизм.

Виставка триватиме до 26 листопада.

Джерело: Управління культури Закарпатської ОДА