Рятувальники розповіли ужгородцям, як не стати заручниками вогняної стихії

Упродовж тижня рятувальники Управління ДСНС активно здійснювали інформаційно-профілактичну роботу щодо запобігання травматизму й загибелі дітей на пожежах та інших надзвичайних подіях. Долучилися до цих заходів й вогнеборці найзахіднішого міста України – Чопа. 13 листопада вони здійснили рейд серед населення та розповіли громадянам про основні правила пожежної безпеки осінньо-зимового періоду. Також дали рекомендації як уникнути біди від вогняної стихії. Окрім подворового обходу громадян, рятувальники проводили профілактичну роботу й безпосередньо на вулицях. Особливу увагу звертали на маленьких громадян. Серед них було розповсюджено листівки за тематикою «Як уникнути пожежі від дитячих пустощів».

Того ж дня відповідний захід відбувся й в Ужгороді. Рятувальники розповіли громадянам як правильно користуватися пічним опаленням та електрообігрівальними приладами, щоб не стати заручниками вогняної стихії. Також містяни дізналися й про конкретні випадки пожеж та їх непередбачувані наслідки, що траплялись через необережність краян під час користування опалювальними приладами. Під час розповідей рятувальники рекомендували громадянам не залишати без нагляду маленьких дітей, а якщо вже цього не уникнути, то дотримуватись правил безпеки. Крім цього, батькам слід пояснювати малечі небезпеку й наслідки забавок із вогнем. Варто власним прикладом показувати дітям правильну поведінку з електричними та газовими приладами.

Насамкінець розповідей рятувальники нагадували громадянам, що у разі виникнення пожежі варто дзвонити до служби порятунку за номером «101».

У ДСНС України у Закарпатській області