Щороку на Закарпатті виявляють понад 3 тисячі діабетиків

Щорічно кількість хворих на цукровий діабет збільшується як в Україні, так і в Закарпатській області. На 1 січня 2015 року в області зареєстровано 36 619 дорослих хворих на цукровий діабет та 223 дітей.

Щорічно в області виявляється 3200-3500 нових хворих на цукровий діабет, близько 5800 осіб є інсулінозалежними.

Всі інсулінозалежні пацієнти забезпечені необхідними видами інсулінів на 100% від потреби. Діти, підлітки і вагітні забезпечені на 100% імпортними інсулінами, засобами самоконтролю. Більше 28 тисяч пацієнтів з діабетом 2 типу вживають пероральні таблетовані цукрознижуючі засоби, забезпеченість ними складає 50-60% (за рахунок обласного та районних бюджетів).

В рамках проведення заходів присвячених «Всесвітньому дню діабету», що проходить в більшості країн світу, в районах області та обласному центрі заплановано проведення заходів, присвячених проблематиці цукрового діабету, протягом тижня, що передує даті 14 листопада. Заходи направлені на підвищення інформованості населення з проблеми цукрового діабету, та його ранньої діагностики і включатимуть широкі скринінги серед населення в тому числі на підпрємствах «Турбогаз», Ужгородська швейна фабрика, семінар для хворих на цукровий діабет з презентацією «Діа-карти».

Джерело: прес-центр ОЦЗ у Закарпатській області