Кількість жертв терактів у Парижі за різними даними становить від 118 до 140 осіб

Загальна кількість жертв серії терактів, скоєних у п’ятницю ввечері в Парижі, склала не менше 118 осіб, передає інформаційний телеканал iTELE.

У свою чергу телеканал Euronews з посиланням на дані паризької мерії повідомляє про 140 загиблих.

Як уточнюється, в ході штурму, який провели співробітники спецпідрозділів поліції, були ліквідовані чотири терориста. Раніше очевидці повідомляли про те, що нападники під час стрільби вихваляли Аллаха і кричали: “Це за Сирію”, передає ТАСС.

Стрілянина в Bataclan почалася п’ятницю ввечері, коли на сцені виступала відома метал-група США Eagles of Death Metal. У загальній кількості концертний зал вміщає 1,5 тис. глядачів, і цього вечора всі квитки на виступ американських музикантів були продані. Після стрілянини ті, хто не встиг вирватися з приміщення, залишилися в заручниках, і влада країни прийняла рішення провести штурм силами спецназу.

Одночасно в Парижі відбулося відразу кілька терактів. За наявними відомостями, в них загинули не менше 40 людей.

До будівлі залу Bataclan приїхав президент республіки Франсуа Олланд. Його супроводжують прем’єр-міністр Манюэль Вальс, глава МВС Бернар Казнєв і міністр юстиції Крістіан Тобіра.

У зв’язку з тим, що трапилося, Олланд оголосив про введення в країні надзвичайного стану та закриття державних кордонів.

У той же час поліція звернулася до жителів Парижа з проханням не залишати свої будинки. Відповідний запис з’явився на сторінці паризької префектури в соціальній мережі Twitter.

Поліція також закликала адміністраторів “всіх закладів, у яких перебувають люди, посилити пильність і перевіряти людей на вході”. Правоохоронці також рекомендували рестораторам “припинити будь-яку діяльність (їх закладів) поза будівель”.

http://www.unian.ua