Мукачівським соцпрацівникам діяти на випередження допоможе поліція

Неблагополучні родини, соціально незахищені верстви населення, одинокі старики, ромська громада та інші соціальні проблеми обговорювалися на спільній зустрічі поліцейських та представників соціальних служб Мукачева у в Мукачівському відділі поліції.

Радник міського голови Мукачева з соціальних питань Наталія Зотова розповіла про нову методику роботи соціальних служб спільно з поліцейськими – шляхом повного охоплення найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки. Йдеться про допомогу сім’ям, які ризикують потрапити у складні життєві обставини.

Надзвичайно важливим у роботі соціальних працівників є налагодження діалогу і тісної співпраці з правоохоронними органами. Адже часто працівники соціальних служб потрапляють у ситуації, коли без участі працівників поліції вони просто безсилі.

Кожен з присутніх представників соціальних служб висловив своє бачення щодо вирішення проблеми та запропонував нові методи роботи. Також обговорювались проблемні питання, які потребують відповідної уваги та негайного вирішення.

Під час наради було відпрацьовано механізм взаємодії фахівців соціальної роботи з інспекторами поліції та узгоджено їх спільні дії щодо виявлення проблемних питань.

– Ми повинні налагодити тісну співпрацю між представниками правоохоронних органів та соціальними працівниками, аби показник подолання сім’ями складних життєвих обставин був набагато вищим. А ми мали можливість діяти не тільки на вирішення соціальних проблем, а й на випередження складних життєвих ситуацій, – зазначила Наталія Зотова.

– Основна вимога до соціальних фахівців на місцях – оперативно реагувати на виявлені порушення та негайно повідомляти і залучати працівників поліції, – зазначив начальник сектору Мукачівського відділу поліції Володимир Круцан. – Для цього необхідно розробити спільний план профілактичних заходів, проводити спільні рейди, операції та відпрацювання.

Джерело: відділ комунікації ГУ Національної поліції в Закарпатській області