Росія вирішила «помститися» і забороняє ввезення продуктів з України

Продуктове ембарго почнуть застосовувати із 1 січня 2016 року.

Росія вирішила ввести продуктове ембарго на товари з України. Заборону на ввезення українських продуктів введуть із 1 січня 2016 року – як “помсту” за Угоду про асоціацію з Євросоюзом, економічна частина якої також набуде чинності 1 січня 2016-го.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, пише ТАСС.

“Оскільки Україна приєдналася до санкцій проти Російської Федерації – економічних, фінансових, ми прийняли рішення про введення захисних заходів у вигляді продовольчого ембарго. Просто це рішення має відтермінований характер. Воно теж відтерміновано до 1 січня. З високим ступенем ймовірності нам доведеться в односторонньому порядку захищати свій ринок від неконтрольованого доступу товарів через митну територію України, товарів з третіх країн, насамперед з країн Європейського Союзу. Цей захист йтиметься передусім по лінії введення режиму найбільшого сприяння. Підстав для того, щоб зберігати нульову ставку митного тарифу з Україною, в такій ситуації в нас не буде”, – сказав Улюкаєв.

Про заборону яких саме продуктів йдеться чи всіх одночасно, міністр не уточнив.

Нагадаємо, про економічні санкції проти України також заявляв прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Раніше заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що російське продуктове ембарго на імпорт української сільгосппродукції та продуктів харчування призведе до зниження українського експорту приблизно на 140-205 млн доларів США, а введення митних тарифів на українську продукцію – до зниження на 167-239 млн доларів.

http://tsn.ua