Активісти пікетували суд

А поліція дбала про правопорядок…

Ужгородський міськрайонний суд пікетували активісти ініціативної групи «Кірпічка», які не задоволені відмовою суду розглянути їх позов про скасування рішень міської ради щодо виділення землі в районі цегельного заводу на вул.Минайській. Охорону громадського порядку під час акції забезпечували правоохоронці.

Близько двох десятків громадських активістів на чолі з адвокатом Олександром Пересоляком пікетували сьогодні Ужгородський міськрайоннийсуд. Спершу акція з транспарантами відбувалася на подвір′ї суду, відтак у самому адмінприміщенні.

Адвокати ініціативної групи «Кірпічка» подали позов у суд про скасування рішень Ужгородської міської ради попереднього скликання щодо виділення забудовникам земельних ділянок у районі озера й парку відпочинку поблизу цегельного заводу (вул.Минайська).

Позивачі вимагали від суду забезпечити позов шляхом зупинення дії усіх рішень Ужгородської міської ради від 9 листопада ц.р., а також накладення заборони міськраді, будь-яким особам вчиняти дії на підставі рішень міськради, що оскаржуються. Суд відмовив їм у цьому, що й обурило громадських активістів.

З активістами «Кірпічки» та представниками ЗМІ зустрілася суддя ОксанаСвітлик, яка розглядала згаданий позов, а також голова Ужгородськогоміськрайонного суду Віктор Данко. Активістам було роз′яснено причину відмови задовольнити їх позов, однак мотивацію суду люди зустріли викриками «Ганьба» та тріскотнею камінців у пластикових пляшках…

Акція в суді тривала понад годину, після чого активісти розійшлися. За дотриманням громадського порядку слідкували правоохоронці. Порушень правопорядку не допущено.

Відділ комунікації ГУНП України в Закарпатській області