Закарпаття отримає гранти від ЄС

В угорському місті Ніредьгаза відбулися загальні збори Європейського об’єднання територіального співробітництва «Тиса». Участь у заході взяв голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та голова загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак.

На засіданні було оприлюднено інформацію про реєстрацію та діяльність, проведену в період між загальними зборами. Водночас прийнято рішення про презентацію Європейського об’єднання територіального співробітництва «Тиса» в Брюсселі. Також на загальних зборах вирішили розпочати підготовку стратегії розвитку об’єднання.

Ми отримали інструмент, який допоможе нам фінансувати інфраструктурні проекти на Закарпатті коштом ЄС. Ми стали першим регіоном за межами унії, яке включено в мережу EGTC і отримуватиме гранти на розвиток. Впевнений, що нові проекти будуть успішними. Презентація об’єднання в Брюсселі буде важливим кроком для пошуку нових партнерів на теренах Європи. – подякував партнерам В.Чубірко.
Агенція формуватиме нові європейські проекти, залучаючи кошти в інфраструктуру і Закарпаття: туризм, охорону навколишнього середовища, збереження культурної спадщини тощо.

Структуру створено місяць тому Закарпатською облрадою та загальними зборами Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини. Угоду про створення об’єднання 16 жовтня підписав голова обласної ради Володимир Чубірко, голова загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег Оскар Шестак та міський голова КішвардиТіборЛелесі. Після завершення всіх юридичних процедур, об’єднання вноситься до відповідного Реєстру Європейського Союзу, що надає можливість Закарпаттю для безперешкодного отримання об’єднанням грантів ЄС.

Прес-служба Закарпатської облради