На Закарпатті почався паводок – підтоплює Рахів, із небезпечних місць відселені діти

Інтенсивні дощі, які вже другу добу не припиняються в гірських районах Закарпаття, спричинили різке підвищення рівня води в річках та потоках.

– Сьогодні під ранок вода в р.Тиса, що протікає в межах м.Рахів, піднялася більш, ніж на два метри, – повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – У с.Білин через перезволоження ґрунту зійшли два зсуви, які перекрили центральну вулицю. На щастя, ніхто з людей не постраждав, інформації про руйнування житла чи господарських будівель не надходило. На 9-ту ранку автомобільний рух частково вдалося відновити. В самому Рахові близько 8-ї ранку Тиса перелилася через лівий берег і підтопила центральну автодорогу.
Автомобільний рух у місто перекритий за винятком важкої техніки. На вулицях Комарова та Партизанська (колишнє військове містечко, яке розташоване відносно в низині), два гірські потоки вийшли з берегів і почали підтоплювати житлові будинки. Місцева влада спільно з рятувальниками евакуювали звідти п’ятьох дітей, які тимчасово поміщені в дитяче відділення районної лікарні.

У селищі міського типу Кобилецька Поляна, річка почала підтоплювати електропідстанцію. Найближчим часом заради уникнення аварійної ситуації населений пункт, де проживає три з половиною тисячі мешканців, буде відключено від електроенергії.
Пік підйому води на Рахівщині очікується сьогодні в обід, після чого паводкова хвиля піде в низинні райони Закарпаття.  Ситуація знаходиться під контролем, у всіх «гарячих» точках чергують представники влади, силовики та рятувальники зі спецтехнікою.