Перший етап вакцинації на Закарпатті завершено

В рамках першого туру додаткової національної імунізації проти поліомієлітув Закарпатській області вакциною ОПВ (оральною полівакциною) щеплено 25 940дітей віком від 2 місяців до 6 років. Із них дітей першого року життя – 2430.

Перший тур імунізації відбувався з 26 жовтня по 16 листопада. Для проведення 2-го та 3-го турів додаткової імунізації проти поліомієліту найближчим часом, згідно наказу МОЗ, в область надійде ще 200 тисяч доз вакцини ОПВ (оральної полівакцини).

Як повідомив головний педіатр Закарпатській області Михайло РАДЬ, вакцинація по області відбувалася у 637 щеплювальних пунктах, до роботи було залучено 260 лікарів та 770 працівників середнього медичного персоналу. Кожна дитина перед щепленням оглядалася лікаремі наступного дня після вакцинації її стан здоров’я обов’язково контролювався. Жодних випадків ускладнень внаслідок щеплювання не зафіксовано. Михайло Радь наголосив, що вакцинація є єдиним ефективним шляхом захисту дітей від небезпечного захворювання – поліомієліту.

Передбачено 3 тури імунізації. В Закарпатті 1-й тур тривав 3 тижня— з 26жовтня до 16 листопада. Протягом цього часу були вакциновані діти віком від 2 міс до 6 років. Перер­ва між1-м і 2-м туром становить 1 місяць. Відрахування інтервалу між раундами відбувається від останнього дня попереднього раунду вакцинації ОПВ.

2-й етап імунізації триватиме 2 тижні. Уході 2-го туру буде вакциновано тих самих дітей. У 3-му турі вакцинацію пройдуть діти у віці від 6 до 10 років.

Також Михайло Радь зауважив, що діти, які взагалі непроходили вакцинацію проти поліомієліту, отримують 1-ше щеплення ІПВ-вакциною (ІПВ або ускладікомбінованих вакцин) та в подальшому можуть бути вакциновані ОПВ, але не раніше, ніж через 14 днів після отримання ІПВ.

Повідомляє прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області