Дитина з Мукачівщини попросила в поліції захисту від… власної матері

До поліцейських звернулася за допомогою 14-річна жителька с.Ключарки Мукачівського району. У дівчини була травма руки, побите обличчя та численні синяки на тілі. Як зізналася перелякана дитина, це все було наслідком «виховання» матері…

Це був далеко не перший випадок побиття дівчини, тож правоохоронці зайнялись горе-матір′ю.

Жінка сама виховує 5 дітей, троє з яких від різних чоловіків. Найстаршій доньці 14 років, найменшій – 4. Матір ніде не працює, живе на соціальні виплати та полюбляє випити – коментує інспектор Мукачівської поліції Володимир Рипич.

Як розповіла дівчинка, мати б’є тільки її. Молодших братів та сестер вона не чіпає. Зате старшій дістається за все: що не помила підлогу, посуд, не прибрала в будинку, не доглянула сестричку, грубо почистила картоплю… Мати часто лупцює дитину кулаками. Може навіть душити або кусати…

Дійшло до того, що залякана дитина боїться залишатися сама. Вона каже: «А раптом мама увірветься і почне знову бити…”

Врешті-решт дитина не витримала знущань й подалася за захистом до правоохоронців.

Дитина хороша, слухняна, будь-які доручення виконує. На контакт іде, але вона якась не по-дитячому доросла – кажуть про дівчинку односельці.

Поліцейські влаштували побиту дитину до дитячого притулку в смт.Батєво Берегівського району. А на горе-матір очікує кримінальна відповідальність.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вирішується питання про позбавлення мукачівки батьківських прав та притягнення її до кримінальної відповідальності за знущання над власною дитиною.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області