Вода наробила біди на Тячівщині

На Тячівщині від паводку 20-21 листопада найбільше постраждало ДП «Мокрянське ЛМГ», велика вода нанесла підприємству збитків на суму більше 1 млн.686 тис. грн.

Про масштаби руйнацій, яких завдав лісгоспу паводок, виданню “Тячів” розповів керівник ДП «Мокрянське ЛМГ» Володимир Куцин. Він зазначає, що загалом стихія зруйнувала та пошкодила 7 мостів, більше 6,5 км лісових доріг та з десяток підпірних стінок у 7 лісництвах лісгоспу.

Так, у Краснянському лісництві велика вода зруйнувала два мости, підпірну стінку та річкові перепади. Також знесла підпірні стінки стихія й Усть-Чорнянському лісництві, тут вона ще й частково пошкодила лісову автодорогу. Постраждало від повноводних лісових потічків й Комсомольське лісництво, де зруйновано частину дороги, міст та дві підпірні стінки.

Наробила лиха вода й у Мокрянському лісництві, знісши два мости та зруйнувавши лісові автодороги в урочищах Яновець, Веснин, Товстий, Волоський, змив паводок й річкові перепади. Брадульське лісництво також не оминула стихія. Тут змито міст, підпірні стінки та зруйновано частини лісових автодоріг в урочищах Молочний, Млачки, Ульпин, Буштул, Середня. Також пошкоджено міст та лісову дорогу у Тиховецькому лісництві. А у Тарасівському лісництві повноводні потічки зруйнували підпірну стінку та частину лісових автодоріг в урочищах Киї, Путинець, Руня, Кобилиць.

Крім того, паводком забрано готову до відгрузки лісопродукцію з верхніх складів Брадульського, Мокрянського, Тиховецького і Краснянського лісництв.

Головний інженер підприємства Василь Іванович Сойма наголосив, що наразі в кожному лісництві створено бригади з ліквідації стихійного лиха. Також направлено всі технічні засоби лісгоспу та підприємців на відбудову пошкоджених об’єктів. Вже у вівторок розпочато першочергові роботи з відновлення лісових автодоріг та будівництва об’їзних шляхів, що дасть можливість продовжити розробку лісосік. На черзі – роботи зі зведення мостів, підпірних стінок та річкових перепадів. Ліквідувати наслідки стихії лісівники планують впродовж кількох тижнів.

Тячів