На Закарпатті поменшало сиріт

В закарпатських інтернатах зменшується кількість дітей-сиріт

У четвер, 26 листопада служба у справах дітей Закарпатської ОДА провела семінар–навчання з питань соціально-правового захисту дітей. В ньому взяли участь начальники відповідних служб районів та міст області, керівники та юристи інтернатів Закарпаття.

Як повідомила під час заходу начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна, в інтернатних закладах Закарпаття зменшується кількість дітей-сиріт.

Якщо в 2010 році в інтернатах виховувалось 412 дітей, то у 2012-у – 296, а в 2014-у – 218. Нині в інтернатах області перебуває 207 дітей, – зазначила посадовець.
Цьогоріч в області всиновили 48 дітей. Влаштували до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу 28 дітей, повернули на виховання до батьків 20. Ще 12 – влаштували в сім’ї потенційних опікунів.

Під час семінару обговорили і процедуру оформлення паспорта та порядок призначення пенсій по втраті годувальника дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також як захищати житлові та майнові права вихованців інтернат них закладів тощо.

Прес-служба Закарпатської ОДА