Рятувальники давали ужгородцям корисні поради

26 листопада в Ужгороді рятувальники здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора. Для роботи обрали багатоповерхівки, які належать до сфери обслуговування ЖРЕРу №4. Тема заходу характерна для холодної пори року – правила пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів.

Насамперед представники Ужгородського міськрайонного відділу ДСНС завітали доконтори ЖРЕРу на вул. Польову. Рятувальники провели для персоналу лекцію, присвячену запобіганню пожежам у квартирах. Зокрема, наголосили на важливості заміни електропроводки в будівлях – адже застаріла електромережа може спричинити нищівну пожежу. Також працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій закликали комунальників стежити за тим, аби люди не захаращували підвали, сходові клітки й горища, оскільки під час загорання вони слугуватимуть евакуаційними виходами.

Далі разом із соціальними працівниками рятувальники організували поквартирний обхід і поспілкувалися з місцевими мешканцями. Серед іншого, представники ДСНС озвучили громадянам основні правила користування газовими та електричними опалювальними пристроями. Жителям приватних будинків, де є котли на твердому паливі, рятувальники надали рекомендації щодо влаштування й експлуатації пічного опалення. Для кращого засвоєння почутої інформації людям роздали інформаційні листівки на протипожежну тематику.

Джерело: У ДСНС України у Закарпатській області