Міжгірщина потребує на відновлення після паводку 450 тисяч

Наслідки паводку в Міжгірському районі потрібно ліквідувати у стислі терміни, вирішили районні депутати на позачерговій сесій, скликаній відповідно до розпорядження новообраного голови ради Василя Щуря.

«Найбільшого лиха повінь нанесла жителям Тереблянської долини. Пошкоджені берегові укріплення на річках Брадолець, Сухар, Гирсовець в межах села Колочави. Зруйновані береги та підтоплені житлові будинки в с. Мерешор. Частину дороги змило і в присілку Потік в с. Негровець.

Більше 60-ти дворогосподарств присілків Береги, Загорб, Перенизь села Синевирська Поляна залишилися без під’їздної дороги. Велика вода потічків Менчилівський та Красний теж наробили лиха.

У районному центрі стихія нанесла шкоди вулицям Хустська, Промислова, Народна, Комарова та ряду інших. 72 дворогосподарства селища Міжгір’я зазнали підтоплення» – повідомив голова ради.

Гроші з резервного фонду районного бюджету у сумі 55 тис. грн. депутати вирішили направити на погашення заборгованості за виконані роботи безпосередньо під час повені для попередження більш значний руйнувань.

Кошти на ліквідацію наслідків стихії, а їх потрібно на порядок більше, будуть виділені з обласного бюджету відповідно до спільного листа голови районної ради та голови райдержадміністрації. «Додаткові кошти загальною сумою 394 тис. грн. необхідні для оперативного забезпечення проїзду на пошкоджених дорогах державної та комунальної власності та для погашення заборгованості перед власниками транспортних засобів за виконані роботи і на закупівлю паливно-мастильних матеріалів» – говориться в листі до Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатської обласної ради.

До нового року планується налагодити тимчасовий проїзд і виготовити проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт та реконструкцію пошкоджених доріг.
З наступного року дорожні служби приступлять до якісного ремонту доріг та будівництва берегоукріплень, які зможуть витримати будь-яку стихію.

Джерело: Міжгірська районна рада